HEAT // Lena Newton, Davy Pieters

Hoe klinkt hitte? Hitte zindert, het kraakt en trilt. De almaar stijgende temperatuur raakt ons allemaal. In de broeierige voorstelling HEAT vraagt Davy Pieters zich af hoe we omgaan met hitte, in onszelf en om ons heen.

Concept en regie: Davy Pieters

Spel: Klára Alexová, Gerindo Kartadinata, Ruth Borg, Johanna van Steen, Lucia Meeuwsen, Neele Kamerbeek, Laura Dreyer, Mira Verhoeve, Neslihan Kaymak, Noa Ghazal Zang Lilian Tong, Nina Rompa, Karlijn Hamer, Jules Vermei, Hanqing Zhou, Ishtar Bakhtali

Decorontwerp: Lena Newton, digitale tekeningen: Noa Helder

Lichtontwerp: Minna Tiikkainen

Kostuumontwerp: Kasia Mielczarek  

Muziek: Christiaan Verbeek

Muziek & Koorleiding: Sterre Konijn Regie-assistent Esmée Begemann

Assistent decorontwerp: Wael Qadriyeh

Dramaturgisch advies: Aukje Verhoog

Foto: Bas de Brouwer

2024

kosmosbos // De Onkruidenier

Concept en ontwerp: De Onkruidenier. Jonmar van Vlijmen, Rosanne van Wijk en Ronald Boer

2022-2024

geschiedenis van geweld // Marloes en Wikke, Abdel Daoudi

Édouard loopt na een feestje op kerstavond ​s nachts in het donker naar huis als hij Reda ontmoet, een geheim­zin­nige jongen. Ze praten, flirten en brengen uitein­de­lijk samen de nacht door in Édouards appartement. Reda vertelt over zijn jeugd, over zijn vader die moest vluchten uit zijn geboor­te­land en het geweld waarmee hij te maken kreeg. De stemming is speels, ze lachen, wisselen lief­ko­zingen uit en hebben seks. Wanneer Édouard de volgende ochtend ontdekt dat hij zijn smartphone kwijt is en Reda hiermee confron­teert, trekt deze een pistool en hebben ze opnieuw seks, maar deze keer is het voor Édouard alles­be­halve vrijwillig. De nasleep op het traumatisch incident leggen het racisme, de homofobie en de obscure machts­struc­turen bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij.

Coproductie: Toneelschuur Producties, Theater Oostpool

Regie: Abdel Daoudi

Tekst: Édouard Louis

Vertaling: Jan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos

Bewerking: Nic Bruckman

Spel: Eelco Smits, Lotte Dunselman, Sia Cyrroes

Dramaturgie: Thomas Lamers

Dramaturgie stagiaire: Lotte Melkert

Intimiteitscoach: Markoesa Hamer

Scenografie: Marloes en Wikke, digitale tekeningen: Noa Helder

Uitvoering decor: Nelissen Decorbouw, Decoratelier Toneelschuur Producties

Geluid: Jelle Hoekstra

Kostuum: Dymph Boss

Licht: Casper Leemhuis

Scènefoto’s: Sanne Peper

2022

djinn // WerkplaatsAtelier, Efteling

Tijdens het hoogseizoen van 2022 kwam Djinn buiten de attractie Fata Morgana tot leven, middels een gigantische marionet op het Fata Morganaplein. Hij heeft een begeleider die mensen oproept om de interactie met Djinn aan te gaan of met hem op de foto te gaan. Djinn zelf antwoordt vooral met af en toe een losse kreet in het Arabisch of Nederlands. De marionet wordt bestuurd en de stem uitgevoerd door iemand die op de kar achter hem staat, en het geheel kan verplaatsen middels een tredmolen. De muziek op het plein is voor de act uitgezet en vervangen door losse klanken en diergeluiden. De marionet is onderdeel van een serie waarbij elementen uit verschillende attracties tot leven komen op de pleinen.

Ontwerp en uitvoering trussenkar: WerkplaatsAtelier
Digitale tekeningen en bouwtekeningen: Noa Helder

2022

Scroll naar boven